torsdag, december 03, 2009

SEFA-BYGG - HC Skottfint 6-3 (3-0)
Svidande och något ljugande siffror.

1:a halvlek
Laget, var är laget? Vi börjar matchen med en man kort. Får dock låna en spelare från föregående match så vi åtminstone blir fulltaliga. Vi verkar inte direkt skrämda av att vi saknar manskap utan drar upp ett rejält tempo. Matchen böljar lite och båda lagen spelar bra. Efter några minuter, säg 5, petar SEFA in sitt första. Erik gör en bragdräddning men lämnas ensam på returen som en SEFA-spelare tar hand om. Strax därefter gör SEFA sitt andra och även det på en retur från briljanta Erik. Skottfint kämpar på men bollen vill inte in. Motståndarmålvaktens aviga teknik förbryllar Skottfintarna som inte lyckas fokusera när en liggande säl vräker sig omkring på mållinjen. Istället gör SEFA sitt tredje.

2:a halvlek
SEFA startar med att göra 4-0 innan Svedberg vaknar och överlistar sälen med inte bara 1, utan 2 mål. 4-2 och Skottfint hade rygg på SEFA. Men SEFA gör 5-2 innan någon i Skottfint (glömde vem det var) gör 5-3. SEFA avslutar med ett sjätte mål. Skottfint kämpar på för att reducera och så småningom kvittera men når aldrig hela vägen fram. I slutsekundrarna får Rickard ett läge då bollen ligger lös framför målvakten. Han försöker stöta in bollen men det kunde inte sälen acceptera som brusar upp och ställer sig upp för att slå till Rickard med sina sällabbar. Ytterligare en SEFA spelare vill platta till Rickard så det uppstår ett mindre tummult på plan. Alla ger sig in i gruffet. Efter någon minut lugnar det ner sig och då händer det osannolika. Domaren påstår att det var någon i vårt lag som startade gruffet. Hmm... Jag blir ju mörkrädd.

Stilstudie på motståndarnas målvakt:

Matchens lirare: Rickard
Matchens Dumstrut: Jonas Holmin. Motivering. Jonas tog ledigt från jobbet för att spela matchen. Tyvärr tog Jonas fel på tiden och dök upp först när matchen var slut. Smart? Nej!